Stationsplein 14, Weert

€ 10.000 per jaar

Oppervlakte95 m2

TypeWinkelruimte

Bouwjaar1913

Een prachtige en bijzondere winkellocatie met een passantenstroom van meer dan 7.500 personen per dag! In het Stationsgebouw van Weert is direct bij de ingang een winkelruimte beschikbaar van circa 95 m².

Het Stationsgebouw van Weert
Het stationsgebouw is een rijksmonument dat is gebouwd in 1913 in de stijl van het Traditionalisme. Het station is gebouwd naar ontwerp van civiel ingenieur G.W. Van Heukelom in opdracht van de Maatschappij tot Exploitatie van Staatsspoorwegen. Er zijn sindsdien verscheidene uitbreidingen en vernieuwingen gerealiseerd. In 1959 is een fietsenstalling aan de linker en deels de achtergevel aangebouwd. In 1981 is de stationshal verbouwd waarbij onder andere de loketten, tochtdeuren in de hal, een doorgang naar de rijwielstalling en een toiletgroep zijn gerealiseerd. Na een renovatie van vier maanden in het voorjaar/zomer 2009 is het station uitgerust met een moderne fietsenstalling. Deze is 24 uur per dag bereikbaar.

Het NS-intercitystation heeft meerdere trein- en busverbindingen. Intercity treinen rijden om de 15 minuten naar Roermond en Eindhoven en één stoptrein rijdt om het half uur van Weert naar Tilburg. Dit maakt dat er een dagelijkse passantenstroom van meer dan 7.500 personen in het station is.

Cultuurhistorische waarde
Het Weerter station is een begrip in de weide omgeving en is niet alleen de verbinding tussen meerdere steden. In het verleden heeft het station een groot onderdeel gespeeld in de sociaal-economische ontwikkelingen van de stad Weert. Een plek, een station waar het Weerter-volk trots op is.

Winkelruimte
De winkelruimte is circa 95 m² groot. Ideaal geschikt voor een food of non-food functie. Middels een automatische schuifdeur (frontbreedte ca. 5m) is de winkelruimte te betreden. De winkelruimte met tegelvloer bevindt zich voor een stuk in het gedeelte waar oorspronkelijk de verkoop loketten te vinden waren. Boven de oorspronkelijke loketten is een geglazuurde tableaux aangebracht met de tekst "reis en bestelgoed". De winkel beschikt over een winkel- en werkruimte, keukentje en toilet.

Bent u een dynamische ondernemer die de vluchtige passantenstroom kan bedienen? Dan is deze ruimte uitermate geschikt voor u! De reizende klant heeft vaak weinig tijd, producten moeten daardoor snel te vinden zijn en de betaling moet snel verlopen. Dit wil zeggen dat er rekening gehouden dient te worden met een smaller assortiment, overzichtelijke inrichting en een snel kassa-proces.

Status

beschikbaar
Functie
hoofdfunctie: winkelruimte
oppervlakte: 95 m2
verkoop vloeroppervlakte: 95 m2
units vanaf: 95 m2
aantal verdiepingen: 1
detailhandel: ja
showroom: ja
frontbreedte: 500 cm
horeca toegestaan: ja
welstandsklasse: a2

Objecttype & soort

winkelruimte, bestaande bouw

Mijn interesse is gewekt!

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK