Interieur trends herfst 2020 - BY DWARS & BUCO

We zitten midden in de overgangsfase naar de herfst, de blaadjes vallen, de jas gaat weer aan en het leven verplaatst zich van buiten naar binnen. Na maanden te hebben doorgebracht in onze tuin of op ons balkon, staat nu ons huis weer centraal. Niet voor niets voel je bij een verandering van de seizoenen ook vaak de behoefte om je interieur aan te passen.

Je kunt het groots aanpakken en voor een complete nieuwe meubelset gaan, maar ook kleine veranderingen zoals een paar nieuwe details of kleuraccenten kunnen je huis al direct een andere sfeer en uitstraling geven.
We hebben de laatste trends voor je op een rijtje gezet, misschien geven ze je nieuwe inspiratie voor het ‘winterklaar‘ maken van je huis!


Warm & Spicy
Hoe warmer, hoe beter! In de recentste interieurtrend stelen warme, rijke kleuren de show. Duik je keukenkastjes in en laat je inspireren door de warme kleuren die kruiden en specerijen afgeven of waan je even in het kleurrijke buitenland en verwelkom toffe kleuren zoals okergeel, terracotta of koraal in je interieur!

Groen, groener, groenst!
De kleur groen breidt zich uit tot groen op de muur, groene meubels, groene gordijnen. Alles mag groen en het is ook zeker niet erg om verschillende groentinten met elkaar te combineren! Naast een groene kleur op de muur heeft groen in dit geval ook een andere betekenis. In 2020 zijn milieuvriendelijkheid en duurzaamheid ook meer dan ooit een trend.

Prints
Twijfel je over een printje op de muur? Totaal geen gek idee. Tegenwoordig is ‘t fotobehang weer terug van weggeweest en zijn printjes helemaal welkom in jouw interieur!
Denk aan een jaloersmakende print op de muur van een tropisch vakantieoord, een kleurrijke print op je nieuwe kussens of ga in jouw botanische stulpje voor bananenbladeren op de muur!

Go natural
Waar je aan de ene kant veel kleur terug ziet komen, mogen neutrale tinten en natuurlijke materialen er ook echt zijn. Varieer donkere neutrale kleuren af met medium en lichte voor een speels effect!

Wat je op dit moment in veel Instaproof interieurs ziet zijn gedroogde grassen & pluimen. Daarnaast mogen natuurlijke materialen zoals hout, bamboe, katoen en wol zeker ook een plekje krijgen in je interieur. Gecombineerd met beton, een prachtige combinatie.

Monique Mols
Interieurstylist Buco Wooncentrum


Geplaatst op: 01-10-2020

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK