De huidige regionale woningmarkt

Voor velen van u is het bekend dat de woningmarkt een enorme opmars heeft gemaakt de afgelopen periode. Het aanbod daalt en de vraag blijft hoog. Dit brengt met zich mee dat de huizenprijzen flink zijn gestegen t.o.v. een jaar geleden. Hier zijn verschillende redenen voor te geven, maar het gaat er juist om hoe nu om te gaan met de huidige markt?

In deze regio werkt het heel anders dan bijvoorbeeld in de Randstad of in de grote steden. Het ons-kent-ons verhaal is kenmerkend voor het gebied waarin wij dagelijks actief zijn. Het is daarom belangrijk om bij de verkoop van uw woning een goed gevoel te hebben bij een makelaar. Dit start met een verkoopadviesgesprek waarbij u o.b.v. een reëel en professioneel advies de keuze van de makelaar kunt gaan maken. Het te doorlopen stappenplan is per woning anders in te vullen.

Aangezien de gemiddelde verkooptijd drastisch is versneld, krijgt men als potentiële koper steeds vaker het bericht dat een woning verkocht is nog voor dat men een bezichtigingsafspraak kan plannen. De vraag is immers hoog. Vandaar onderstaande tips voor zowel koper als verkoper:

TIP 1: Schakel een aankoopmakelaar in om voor u de belangen te behartigen, op de hoogte te blijven van het allernieuwste aanbod en op een actieve manier op zoek te gaan naar de woning die het meest past binnen uw wensenpakket.

TIP 2: Zorg ervoor dat u een goed beeld heeft van uw financiële mogelijkheden alvorens u bezichtigingsafspraken gaat maken. Denk hierbij aan zowel de opbrengst van uw eigen woning, middels een waardebepaling/verkoopadviesgesprek, als aan een hypotheekadviesgesprek via de bank of financieel adviseur.

Lex Schreven NVM Makelaar- Taxateur RM-RT
2 augustus 2017

Geplaatst op: 03-10-2017

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK