Wat vliegt de tijd!

Een jaar alweer! Op 1 december 2019 ben ik gestart als makelaar bij Dwars Makelaars. Dit om invulling te geven aan het opstarten van een tweede vestiging, in Eindhoven. De ambitie van Dwars Makelaars houdt niet op in Weert en omstreken. De wereld wordt steeds kleiner. Afstanden zijn gemakkelijker te overbruggen.
De regio houdt voor ons dan ook niet op bij de Provinciale grens tussen Limburg en Noord-Brabant.
Het gebied rondom de stad Eindhoven is bruisend. De marktsituatie ook. En dat is niet eenvoudig. Niet voor de gevestigde orde en zeker niet voor een nieuwkomer in het gebied. In Midden-Limburg is Dwars Makelaars bekend door de aanwezige vakkennis, gedegen kwaliteit, proactieve instelling en niet te vergeten: de klantvriendelijkheid. Onze werkwijze en enthousiasme wijkt daar in Eindhoven niet van af. Alleen, dat wist nog niemand! Althans niet in de eerste weken!

 

Een nieuw kantoor starten is één, er moet echter ook omzet behaald worden. We willen namelijk succesvol worden én blijven. Gelukkig kwam die trein snel aan het rollen. Mond tot mondreclame hielp ons onze boodschap over te brengen. Aangevuld met leuke marketingacties. Het uitdelen van worstenbroodjes in de stad met collega’s Maarten, Bianca, Jolanda en Petra, met de boodschap: ‘Hey Eindhoven, we zijn geen bakkers!’ was geweldig leuk. Hier hebben we veel positieve reacties op ontvangen. Daarnaast hebben we als NVM makelaar online en offline campagnes gecombineerd. En ouderwets je uiterste best doen voor elke opdrachtgever en bij elke bezichtiging werkt altijd, want dat is mijn overtuiging.

We nemen de tijd voor opdrachtgevers en kandidaten. Ook voordat Corona ons werk danig heeft beïnvloed, werkten we al zonder kijkuurtjes. Daarmee weken we meteen af van enkele collega’s in Eindhoven. Kandidaten, die met ons bezichtigd hebben, nodigden ons uit voor een waardebepaling omdat we het werk net een beetje anders doen dan anderen. Een beetje Dwars misschien? En van het een kwam het ander. Dwars Makelaars is al jaren partner van ‘Holland Expat Center South’. Zo kom je direct in contact met Expats/Internationals. Nieuwkomers in Nederland helpen we inmiddels als aankoopmakelaar bij het vinden van een nieuwe huur- en/of koopwoning.

Wat is opgevallen aan het werken in Eindhoven? Veel! Er zijn veel overeenkomsten en ook heel wat verschillen. Bijvoorbeeld door de aanwezigheid van een grote groep expats, naast de Nederlandse woningzoekenden, wordt je uitgedaagd bij bezichtigingen. Een kwart van de bezichtigingen is dan ook in het Engels. ‘Plastic windowframes’ klinkt dan opeens veel minder goed dan ‘Kunststof kozijnen’! Leuk om je telkens snel te moeten aanpassen aan een nieuwe situatie. De wereld verandert snel en daar moeten we als kantoor dan ook op inspelen. Dat was dan ook de uitdaging die ik als makelaar zocht. Ik ben al geruime tijd actief in de vastgoedwereld en de laatste jaren succesvol als makelaar in Weert en omgeving. Voor mij was het belangrijk om een keer helemaal uit de comfort zone te stappen, mezelf stevig uit te dagen met als doel een betere makelaar te worden. Naar mijn mening is dit gelukt, de uitdaging althans! Of ik een betere makelaar ben geworden laat ik graag aan u over.

 

Het is leuk om te merken dat er in het afgelopen jaar vanuit Weert reacties kwamen of het mogelijk was dat ik in de regio Eindhoven wilde adviseren. Dit omdat men via bekenden, die tevreden over me waren, toen ik nog in Weert actief was en over mij gehoord hadden. Samenwerking met mijn collega’s is dan ook zeer belangrijk. Dit om samen het beste kantoor te worden in de regio. Dit hebben we in ons, dat weet ik zeker. Vakkennis en deskundigheid hebben we hoog in het vaandel staan. Een recente audit liet ons op deskundigheid excelleren. En daar zijn we maar wat trots op! In Eindhoven zijn we een blijver. De reacties die we krijgen zijn erg positief. Niet alleen van verkopers maar ook van enkele financieel dienstverleners waarmee we inmiddels een stevige band hebben opgebouwd. Door adequaat, correct en snel te werken. We hebben haalbare doelen gesteld en mogen trots zijn op hetgeen inmiddels is behaald. En dat voelt goed!

Wat ook goed voelt is het feit dat ik in de afgelopen maanden mijn opleidingstraject tot RM/RT, Register Makelaar en Register Taxateur, met goed gevolg heb afgerond. Een belangrijke mijlpaal die temeer duidelijk maakt dat Dwars Makelaars het belangrijk vind dat de makelaars, taxateurs en medewerkers goed opgeleid zijn én over de benodigde vakinhoudelijke kennis beschikken om onze opdrachtgevers te kunnen adviseren.
 

Ken ik u nog niet en wilt u kennis maken? Ik vertel u graag wat wij voor u kunnen betekenen. In Weert, Eindhoven en in de bruisende regio van ons werkgebied. Tot snel!
 

Groet,
Eugène

 

 

Geplaatst op: 10-12-2020

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK