Taxatie en waardebepaling

Voor het verkrijgen van een hypotheek is een taxatierapport verplicht. Logisch, de hypotheekverstrekker wil immers weten hoeveel de beoogde woning waard is. Maar dat wilt u ook! Daarom raden wij u aan om nog voor de koop rond is een taxatierapport te laten maken. Zo weet u zeker of de vraagprijs reëel is en staat u sterker in de onderhandelingen.

Kies een taxateur uit de regio
U bent vrij om te kiezen door wie u taxaties laat uitvoeren. Misschien ziet u een taxatierapport puur als een formaliteit, maar eens kritisch om u heen kijken kan geen kwaad. Dwars Makelaars kan met zijn beëdigde taxateurs professioneel en snel een taxatie voor u uitvoeren. Een bijkomend voordeel is dat wij de regio goed kennen en dus precies weten wat er speelt en welke ontwikkelingen van invloed kunnen zijn op de prijs.

NWWI
Dwars Makelaars is aangesloten bij het NWWI. Het Nederlands Woning Waarde Instituut, het NWWI, valideert (keurt) taxatierapporten van woningen van aangesloten taxateurs en ziet erop toe dat elke taxatie uniform en volgens duidelijke richtlijnen is opgesteld. Geldverstrekkers, woningcorporaties, intermediairs en consumenten krijgen zo heldere, betrouwbare en zo objectief mogelijke woningtaxaties die inzicht geven in de wijze waarop de getaxeerde waarde tot stand is gekomen. Het is daarbij aan de taxateur om op basis van zijn expertise en als kenner van de lokale markt de waarde vast te stellen.

Voor de financiering van een hypotheek met NHG (en steeds vaker ook voor niet NHG-hypotheken) is een "gevalideerd" taxatierapport verplicht. Valideren betekent in deze dat wordt gecontroleerd of de taxateur én zijn taxatierapporten voldoen aan de daarvoor opgestelde strenge kwaliteitseisen.

Wilt u meer weten over Dwars Makelaars als taxateur? Bel: 0495 537599 of mail naar info@dwarsmakelaars.nl.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK